Cercetătorii de la Universitatea de Tehnologie din Queensland (Australia) au realizat o serie de studii menite să descopere legătura dintre a locui singur și aportul de hrană și nutrienți. Potrivit cercetărilor acestora, cei care locuiesc singuri au o dietă mai puțin diversă și mult mai săracă în fructe și legume. Astfel, ei consumă mai puține vitamine, minerale, fibre și antioxidanți, ceea ce implică riscul mai mare al apariției diverselor boli.
Printre motivele pentru care cei care locuiesc singuri mănâncă nesănătos se numără lipsa abilităților culinare, absența unui partener care să-i însoțească la cumpărături, dar și lipsa motivației pentru a pregăti de mâncare. Mai mult, cercetarea arată că bărbații care locuiesc singuri sunt mai predispuși să mănânce nesănătos decât femeile aflate în aceeași situație.
De asemenea, persoanele care locuiesc singure preferă să consume alimente semipreparate, care sunt lipsite de substanțe nutritive extrem importante.
Și banii joacă un rol semnificativ în această problemă. Alimentele sănătoase cum ar fi fructele, legumele și peștele sunt mai scumpe și necesită și un timp mai redus de consum.
Studiul precizează că numărul persoanelor care locuiesc singure este în creștere, mai ales în țările dezvoltate.